Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 7/2013

Waar zijn de antwoorden op de grote levensvragen?

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Anton de Wit
publicist

“Je hebt wereldmuziek, waarin de muzikale klanken uit alle werelddelen samenvloeien. Waarom zou je niet ook zoiets als wereldfilosofie kunnen hebben?

Ik weet het hoor: het is een wat naïeve vraag. Ik snap ook wel dat je al die verschillende wijsgerige tradities niet zomaar samen kunt brengen. Je kunt nooit helemaal in de huid kruipen van een Chinees denker, of een Indiaas denker of een Afrikaans denker. Ze hebben allemaal zulke andere talen, met ieder hun eigen rijkdommen en nuances. Je blijft gebonden aan je eigen taal en dus perspectief. Maar er is meer dan taal, nietwaar? Misschien dat je op de grens van die talen toch tot een soort van kruisbestuiving kunt komen.”

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.