Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 4/2013

Zijn we te sober geworden?

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Marli Huijer
Hoogleraar publieksfilosofie, schrijver

Het luxeleven is voorbij, tegenwoordig is Max Webers ‘protestantse ethiek’ van de matigheid onze leidraad. Goed voor de economie, maar is het ook goed voor ons?, vraagt Marli Huijer zich af.

De Miljonair Fair, de jaarlijkse super-de-luxe beurs in Amsterdam voor de allerrijksten, is ter ziele. Jarenlang was de beurs, die in 2002 voor het eerst haar deuren opende, een doorslaand succes. Tienduizenden bezoekers kwamen kijken naar de luxejachten, privévliegtuigen, peperdure auto’s, zwembaden en juwelen. De crisis maakte een einde aan het feestje; het bedrijf achter de Miljonair Fair is failliet. Dat feestje werd enkele maanden eerder al verstoord door kritische vragen van journalisten: was dat etaleren van rijkdom en luxe nog wel te verantwoorden in tijden van crisis?
 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.