Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 4/2004

‘Mijn beslommeringen met Rousseau zijn eindelijk helemaal voorbij’

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Thijs Lijster en Jan Sietsma

David Hume onderhield uitstekende vriendschapsbanden met de Franse Philosophes, maar sloeg hun raad in de wind toen ze hem waarschuwden voor Jean-Jacques Rousseau. Onterecht, want ‘that nice little man’ bleek inderdaad een adder aan de borst.
 
In oktober 1766 verschijnt te Parijs het boekje Een beknopt en waarheidsgetrouw verslag van het geschil tussen Mr. Hume en Mr. Rousseau. Hume legde in Frankrijk de basis voor een aantal langdurige vriendschappen. Zijn omgang met Rousseau was een kortere tijd beschoren.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.