Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 7/2002

Geheime invloeden op de democratie

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Claudia de Bekker

“Oorlogen en conflicten zijn van alle tijden en volkeren.” In tegenstelling tot de commentatoren die de twintigste eeuw omschrijven als “de meest bloedige en meest geweldadige eeuw uit de wereldgeschiedenis”, meent Mark Heirman dat de vele oorlogen van de vorige eeuw nauwelijks afwijken van het ‘het algemeen menselijk patroon’. Als er een ommekeer in de wereldgeschiedenis heeft plaatsgevonden in de afgelopen eeuw dan heeft deze niets te maken met de veelgenoemde bloederigheid, maar wel met de rasse opkomst van de democratie. Zo redeneert Heirman eigenzinnig naar het onderwerp van zijn recente boek De Loge en het Opus Dei. Een geschiedenis van de democratie.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.