Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 4/2002

Pedagogische pedanterie

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Caspar van Meel

Het onderwijs lijkt in een permanente crisis verkeren. Het ontbreekt de student aan algemene ontwikkeling en talenkennis, de scholier wordt overbelast met ‘zelfwerkzaamheid’ en staat onder de prestatiedruk van de CITO-toets. Leraar is bovendien al jaren een van de meest impopulaire beroepen. In de essaybundel De waarde van opvoeden: De filosofie van onderwijs en ouderschap gaat de Spaanse filosoof Fernando Savater de problemen in het onderwijs te lijf met de humor en de heldere stijl waarmee hij reeds faam verwierf in zijn bestseller Het goede leven - een reeks brieven aan zijn zoon over de kunst van het leven.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.