Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 3/2007

God is de ultieme Boeing 747

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Herman de Regt en Hans Dooremalen

De kans dat een orkaan die over een schroothoop woedt een Boeing 747 produceert, is verwaarloosbaar klein. Dus, redeneren de ‘creationisten’, moet de wereld wel door een ontwerper zijn gemaakt. Onzin, zeggen de darwinisten, het bestaan van die ontwerper is even onwaarschijnlijk.

Het nieuwe kabinet brengt de creationist Rouvoet en atheïst Plasterk samen, een gelovige die denkt dat God ingrijpt in de wereld en een wetenschapper die niet eens in het bestaan van God gelooft. Christelijk elan plus ‘Intelligent Design’-propaganda in combinatie met ontnuchterende wetenschap: een relevante aanleiding om nog eens na te denken over hoe wetenschap en religie zich tot elkaar (zouden moeten) verhouden.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.