Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 2/2012

'Overal zie ik sporen van Rousseau'

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Elma Drayer
Journalist

Hoe wij onze kinderen opvoeden, de moordende behoefte aan menselijke politici, Boer zoekt vrouw – allemaal het werk van Jean-Jacques Rousseau, betoogt cultuurfilosoof Maarten Doorman.

Waar zijn fascinatie voor het thema vandaan komt? Hoogleraar en cultuurfilosoof Maarten Doorman (1957) valt even stil. ‘Het moet een vroege gevoeligheid zijn geweest voor hoe je je gedraagt,’ zegt hij, ‘en wat daar echt of onecht aan is. Daar was ik als puber al in geïnteresseerd. Vervolgens is er veel filosofie overheen gegaan. Nu vind ik dat alles met authenticiteit te maken heeft.’
 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.