Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 7/2011

Arnon Grunberg in gesprek met Peter Sloterdijk

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Arnon Grunberg

 ‘Als de filosofen doorgaan met schrijven zoals ze nu doen, is er over vijftig jaar geen filosofie meer,’ antwoordde Peter Sloterdijk toen ik hem aan het begin van zijn interview vroeg naar de taak van de filosoof. Na afloop, tijdens de lunch, waarbij goede wijn werd geschonken, zei Sloterdijk over de hedendaagse filosofen: ‘Jeder lügt für sich allein.’
Tussen deze twee opmerkingen sprak hij naar aanleiding van zijn nieuwste boek, Je moet je leven veranderen, over een trainingsethiek voor het gebrek dat mens heet.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.