Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 6/2010

Kunnen we klimaatwetenschappers nog vertrouwen?

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Anne Havik

Maarten Hajer, hoogleraar bestuur & beleid aan de Universiteit van Amsterdam en directeur van het Planbureau voor de Leefomgeving:

‘Waarom niet? Het is curieus dat het vertrouwen verdwenen is. Top-klimaatwetenschappers zijn sinds begin jaren negentig van mening dat er voldoende kennis is. Dat is sindsdien door het IPCC [Intergovernmental Panel on Climate Change] steeds meer gedetailleerd weergegeven. De modellen waarmee we klimaatveranderingen analyseren, zijn heel betrouwbaar. Binnen de klimaatwetenschap bestaat er helemaal geen discussie over het broeikaseffect van de uitstoot van CO2 of over het feit dat het de facto warmer wordt.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.