Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 2/2010

Oosterse wijsheid over de dood

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Simone Bassie en Michel Dijkstra

De Kist, Char en Derek Ogilvie – nog nooit werd er zoveel over de dood gesproken. Toch bevrijd je je zo niet van de angst voor de dood, wist Boeddha al.

Goochelaar Hans Kazàn draagt samen met EO-presentator Herman Wegter een doodskist over een schemerig strand. Ze zetten hem vlak bij het water neer en staren uit over de branding. Wegter: ‘Wat een prachtige plaats.’ Kazàn knikt en zegt dat dit de juiste plek is om afscheid van hem te nemen: ‘Als illusionist heb ik vaker in een kist gelegen, maar dit zal de laatste zijn.’ Dan verschijnen zijn vrouw en kinderen om te vieren dat ze het zo goed hebben met elkaar. Kazàn glundert: hij neemt een flinke slok champagne en ploft op het deksel van zijn doodskist neer, waar hij prompt doorheen zakt.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.