Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 9/2009

Peter Singer: 'Jullie zijn welgesteld, dus geef!'

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Maarten Meester

Hoe word ik een gulle gever aan goede doelen? Volg de zelfhulpmethode van de Australische filosoof en activist Peter Singer en onderteken The Pledge. ‘Als we verstandiger met geld omgaan, kan dat het verschil betekenen tussen leven en dood.’

Misschien drinkt u wel bronwater, frisdrank, bier of wijn terwijl u dit interview leest. Beseft u dat u ook voor minder dan een cent een glas water uit de kraan had kunnen drinken? Realiseert u zich dat u met het bespaarde bedrag had kunnen bijdragen aan vaccinatieprogramma’s in de derde wereld, en daarmee (delen van) mensenlevens had kunnen redden? Dat u een blinde zijn gezichtsvermogen had kunnen teruggeven? Beseft u wel wat een enorm verschil het zou maken als meer mensen met u iets soberder zouden leven en een deel van hun geld zouden weggeven aan goede doelen? Samen zou u ‘het aantal mensen dat in extreme armoede leeft en niet genoeg te eten heeft niet halveren, maar er voorgoed een eind aan maken dat mensen in zulke vernederende omstandigheden moeten leven’.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.