Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 5/2009

Plato in een circustent

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Michel Dijkstra

Jan Bor moet zijn korte geschiedenis van de filosofie met veel plezier hebben geschreven. Hij schrijft enthousiast en lardeert zijn boek met speelse beelden.

‘Filosofie is een gepassioneerd verlangen naar en – er eenmaal door aangeraakt als door een liefdespijl – een houden van de wijsheid, sofia. Daarmee is de filosofie een zaak van het verstand én van het hart’, meent filosoof Jan Bor.
Met deze omschrijving van de wijsbegeerte opent Bor zijn nieuwste boek Filosofie in een notendop. In dit compacte overzichtswerk bespreekt hij behalve het westerse denken ook de filosofie van India en China. Hoewel Bor nauwelijks tweehonderd pagina’s tot zijn beschikking had, werd zijn Notendop geen aaneenschakeling van weetjes. In plaats daarvan presenteert hij een eigen interpretatie van de filosofiegeschiedenis.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.