Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 5/2009

Oud, wijs en uitgerangeerd?

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Peter Wierenga

Ouderdom heeft een negatieve bijklank gekregen, terwijl een hoge leeftijd ooit werd beschouwd als voorwaarde voor wijsheid. Van Nestor en Cicero tot de babyboomers en Nelson Mandela.

Als de discussie over de verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar één ding duidelijk heeft gemaakt, is het wel onze moderne blik op ouderdom. Die is vooral fysiek van aard (‘Kun je nog wel werken?’). Vrijwel geen woord over al die levenservaring die door het pensioen verloren gaat voor de samenleving. Nee, je moet gewoon stoppen als je de pensioengerechtigde leeftijd behaalt.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.