Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Ontmoeting met Marijn Kruk

Marijn kruk gaat in gesprek met Prof. Dr. Ieme van der Poel (Uva) over zijn boek 'Parijs denkt'.

Parijs was ooit de stad van de discussies over politiek, cultuur en filosofie. Wat is daar nog van over? 'Parijs denkt' neemt de lezer mee op rondreis door de wereld van de haute intelligentsia. De tocht voert langs de redactieburelen van het tijdschrift Esprit, de collegezalen van de Ecole Normale Supérieure.

Schrijvers, filosofen en politici vertellen over de grote kwesties die de Republiek bezighouden. 'Parijs denkt' combineert een schets van het nieuwe intellectuele milieu in de hoofdstad met een prikkelend verslag van het publieke debat in het Frankrijk van nu.

Marijn Kruk (1971) studeerde geschiedenis in Utrecht en politieke filosofie aan de EHESS in Parijs. Zijn debuut, over de Franse denker Alexis de Tocqueville, werd in 2004 bekroond met de prestigieuze Prix de Paris. Als Frankrijkcorrespondent werkt hij voor onder andere Trouw en De Groene Amsterdammer.

Het gesprek wordt ingeleid door Prof. Dr. H. Wesseling.

Plaats: Institut Français des Pays-Bas – Vijzelgracht 2A // 1017 HR Amsterdam

EVENEMENT
maandag 1 februari 2010 - maandag 1 februari 2010
Amsterdam
kosten : vanaf €3,50

inschrijven

per e-mail
telefonisch: 020 531 95 35

organisatoren

Maison Descartes

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Maison Descartes.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.