Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Familieopstellingen

Een lezing over de achtergronden en de werking van familieopstellingen. Met Anne Bijlsma.

In het werk met familieopstellingen volgens de Duitse filosoof, pastor en psychotherapeut Bert Hellinger komen twee schijnbaar tegengestelde behoeften van de mens samen: die om je eigen weg te gaan en je eigen plek te vinden in het leven, en de noodzaak van verbondenheid met anderen. Daar doorheen loopt het verlangen van ieder mens om vrij te zijn.

Het individuele en het gemeenschappelijke kunnen in conflict komen in ons geweten. De vraag is of het dan nog gaat om goed en kwaad. Familieopstellingen laten zien dat we onze onschuld kunnen bewaren in de verstrikking met het lot van een ander. Ingrijpende gebeurtenissen als een ongeluk of vroeg overlijden, verstoren de natuurlijke stroom van geven en nemen in families. Waar de balans verstoord raakt, gaan mensen onbewust voor elkaar compenseren. Persoonlijk merken mensen dat doordat ze weinig energie hebben of het gevoel er niet bij te horen. Of het gevoel een last te dragen die niet van hen is. Of men loopt in relaties of in het werk steeds weer tegen dezelfde problemen aan.

In Familieopstellingen kom je in aanraking met deze 'natuurwetten' van liefde en trouw in familie- en andere systemen, die maken dat men in feite leed verder draagt. Een opstelling is een methode om de gezonde ordening, waarbij ieder op de eigen plek van betekenis kan zijn, te herstellen. Daar worden zowel de betrokkene zelf als zijn of haar familie beter van.

Anne Bijlsma verliet de weg van het intellect, het willen kennen en vond in het werk met opstellingen wat ze zocht: wijsheid vanuit liefde en eerbied voor het leven. Zij werkt in een eigen psychosociale praktijk als therapeut en counsellor, zowel individueel als in workshops met Familieopstellingen.

Locatie: H. Lucaskerk, Hoogstraat 26a, Vlaardingen.

SYMPOSIUM
dinsdag 17 november 2009 - dinsdag 17 november 2009
Vlaardingen
kosten : € 0,-

organisatoren

Kronoz

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Kronoz.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.