Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Simone de Beauvoir en Jean-Paul Sartre

Filosoof Robert Kragting bespreekt het existentialisme van Sartre en de Beauvoir en de consequenties hiervan voor het leven van beiden.

Simone de Beauvoir en Jean-Paul Sartre
 
Simone de Beauvoir (1908-1986) en Jean-Paul Sartre (1905-1980) stonden na de Tweede Wereldoorlog aan de wieg van het Franse existentialisme. Het lot van de mens is - volgens hen - tot vrijheid veroordeeld te zijn. De mens is dat wat hij/zij van zichzelf maakt. Het existentialisme van De Beauvoir en Sartre was misschien wel de radicaalste poging van de 20ste eeuw de mens te bevrijden. 
 
Tijdens de lezing wordt o.a. het beroemde interview besproken waarin De Beauvoir en Sartre vragen over hun relatie beantwoorden. Voor velen waren zij met hun leven en hun werk hét symbool om - ondanks de druk van buiten - zelfstandig en vrij van conventies te kunnen leven. Het interview is het enige gesprek waarin ze gezamenlijk ingaan op de spelregels van hun verhouding, een verhouding die voor een hele generatie model stond voor een liefdesverbintenis in vrijheid.
 
Spreker is filosoof Robert Kragting. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk en beleefbaar maken van het gedachtegoed van de grote denkers. 

SYMPOSIUM
dinsdag 14 januari 2020 - dinsdag 14 januari 2020
19:00 tot 21:00
Rubico, Maastricht
kosten : €8,50

inschrijven

per e-mail
telefonisch: 043-3631331

organisatoren

Rubico - Filosofie en Cultuur

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Rubico - Filosofie en Cultuur.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.