Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Ecologie, creativiteit en hoop

“De aarde is ziek, en die ziekte heet de mens”, schreef Nietzsche 150 jaar geleden. Nietzsches remedie: blijf de aarde trouw. Filosoof Henk Manschot over Ecologie, creativiteit en hoop.

“De aarde is ziek, en die ziekte heet de mens”, schreef Nietzsche 150 jaar geleden. De ergste ziekte van de moderne mens is dat hij zichzelf vervreemd heeft van de aarde en van de natuur om hem heen. Nietzsches remedie: blijf de aarde trouw. 

Filosoof Henk Manschot opent in deze lezing het gesprek over een nieuwe ‘wijsheid van de aarde’ die deze remedie tot leidraad neemt voor een hedendaagse ecologische levenskunst waarin niet langer de mens centraal staat maar de levende Aarde.
 
Met muziek van Danielle Bourne (piano).

Henk Manschot is emeritus hoogleraar filosofie en ethiek van de Universiteit voor Humanistiek in Utrecht. Hij schreef 'Blijf de aarde trouw. Pleidooi voor een Nietzscheaanse terrasofie'.

SYMPOSIUM
zondag 22 september 2019 - zondag 22 september 2019
11:00 tot 12:00
Amsterdam
kosten : € 7,50

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 020 676 44 10

organisatoren

VG Amsterdam

Meer informatie over dit evenement vindt u bij VG Amsterdam.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.