Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

René Descartes aan het woord

Iedereen kent Descartes van zijn uitspraak 'Cogito ergo sum', ik denk, dus ik ben. Maar er is veel meer te ontdekken bij de filosofie van Descartes. Daarom deze korte cursus.

De Franse bijdrage aan de geschiedenis van de filosofie is groot. Trefwoorden hierbij zijn: vrijzinnigheid, vernieuwingsdrang en engagement. In deze korte cursus van zes lessen gaat de aandacht uit naar het leven van Descartes (1596-1650) en zijn filosofische inzet. We doen dit aan de hand van (fragmenten van) de historische film Cartesius (1974) van de Italiaanse regisseur Robert Rosselini. Het grootste deel van de film blijkt in Nederland te spelen. Daarnaast lezen we enkele teksten van Descartes, met name uit zijn werk Regels om richting te geven aan het verstand(1619-1628).
 
Docent is filosoof Robert Kragting. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk en beleefbaar maken van het gedachtegoed van de grote denkers. 

CURSUS
maandag 16 september 2019 - zondag 20 oktober 2019
13:00 tot 15:00
Roermond, Ontmoetingscentrum, Minderbroederssingel 15-F
kosten : €120

inschrijven

per e-mail
telefonisch: 043-3631331

organisatoren

Rubico - Filosofie en Cultuur

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Rubico - Filosofie en Cultuur.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.