Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Hillegondadebat met Willemijn Dicke

Interview en debatavond met Willemijn Dicke over haar boek 'De sjamaan en ik' (februari 2019), waarin ze eerlijk, nuchter, intelligent en met humor schrijft over haar zoektocht naar zingeving. Met live muziek, een hapje en een drankje.

Hillegondadebat met Willemijn Dicke
 
Het grootste deel van haar leven is Willemijn Dicke overtuigd atheïst. Als wetenschapper is ze, net als haar collega's en vrienden, een scepticus pur sang. Als universitair hoofddocent werkt Dicke (1970)  aan diverse universiteiten in binnen- en buitenland. Ze heeft een succesvolle carrière, een gezin en een grote vriendenkring. Maar dan besluit ze dat ze genoeg heeft van het leven op de automatische piloot. Tot verbazing en verontwaardiging van de mensen om haar heen begint ze een spirituele zoektocht. Nu ze zich openstelt voor mystieke gewaarwordingen, volgen ervaringen elkaar op die even intens als intiem zijn. Tijdens haar zoektocht komt een hele rits aan goeroes voorbij, van zenboeddhisten, sjamanen, handopleggers en swami's tot een Dominicaanse priester. Haar ontmoetingen en herontdekking van zingeving hebben ook hun keerzijde: in een opwelling zegt ze haar baan op en ze raakt vriendschappen kwijt. Maar de grootste verandering is dat ze niets meer zeker weet, of het moet zijn dat ze onmiskenbaar religieus is geworden.
 
In haar boek De sjamaan en ik (februari 2019) schrijft ze eerlijk, nuchter, intelligent en met humor over haar tien jaar durende queeste.
 
Op woensdag 17 juli a.s. is ze te gast in de Hillegondakerk (Kerkdreef 2, Rotterdam) voor een interview en een gesprek met het publiek. Met live muziek, een hapje en een drankje.

Inloop 19:30 uur, start 20:00 uur. Toegang vrij.
 
'Zelden zal een zoektocht naar zingeving zo veel hilarische momenten van vertwijfeling hebben opgeleverd als in dit angstaanjagend eerlijke boek van Willemijn Dicke.'
 
Ilja Leonard Pfeijffer
 

SYMPOSIUM
woensdag 17 juli 2019
Rotterdam
kosten : €

organisatoren

Hillegondakerk

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Hillegondakerk.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.