Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Ecologie, creativiteit en hoop

De aarde is ziek, en die ziekte heet de mens”, schreef Nietzsche 150 jaar geleden. Zijn remedie: blijf de aarde trouw. Lezing met filosoof Henk Manschot over een nieuwe ‘wijsheid van de aarde’ die Nietzsches remedie tot leidraad neemt.

Nietzsche is bij uitstek de filosoof van de creativiteit en de verbeelding. Toch weten maar weinig mensen dat zijn krachtigste verbeelding de aarde betrof en hoe wij mensen – ‘van nature creatief’ volgens Nietzsche - de aarde zouden kunnen bewonen en bewerken.

Nu wij leven in een tijd waarin de mensen een steeds grotere impact hebben op de aarde en het klimaat, en wij een nieuwe toekomst moeten gaan uitvinden, ga filosoof Henk Manschot bij hem te rade. De remedie zoekt Nietzsche in een manier van leven en van filosoferen die niet langer de Mens centraal stelt, maar de levende Aarde.

In het voetspoor van Nietzsches persoonlijke zoektocht en filosofische ambities gaat Manschot verder en opent hij het gesprek over een nieuwe ‘wijsheid van de aarde’, een terrasofie, die Nietzsches motto ’Blijf de aarde trouw’ tot leidraad neemt voor een hedendaagse ecologische levenskunst, lokale groene politiek en internationale ecologische solidariteit.

SYMPOSIUM
zondag 22 september 2019 - zondag 22 september 2019
11:00 tot 12:00
Amsterdam
kosten : € 7.50

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 0206764410

organisatoren

VG Amsterdam

Meer informatie over dit evenement vindt u bij VG Amsterdam.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.