Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Driedaags filosofisch zomerseminar over The Birds

Filosoof Robert Kragting laat zien dat de meer dan 50 jaar oude film The Birds van Hitchcock aanstekelijk interessant is voor een filosofische bezinning op de mens en op het leven in het algemeen.

Filosoferen over The Birds
 
Er is veel geschreven over de films van de Britse filmregisseur Alfred Hitchcock (1899-1980). Hij wordt gezien als een van de beste filmregisseurs ooit. De laatste twintig jaar is er ook veel aandacht vanuit de filosofie voor zijn films, met name voor Vertigo(1958), Psycho(1960) en The Birds(1963). Tijdens het seminar onderzoeken we de film The Birds. Hoe zijn de aanvallen van de vogels op de mens te duiden? Sinds het uitkomen van de film zijn hierover veel publicaties verschenen met prikkelende beschouwingen, niet alleen vanuit de filmkritiek, maar ook vanuit een psychoanalytische, filosofische of literatuurwetenschappelijke benadering. Dat proces is niet afgesloten want er verschijnen nog steeds baanbrekende beschouwingen over de film. Toch lijkt het goed na meer dan 50 jaar eens een tussenbalans op te maken. Tijdens het seminar zal blijken dat de film aanstekelijk interessant is voor een filosofische bezinning op de mens en het leven in het algemeen!
 
Het seminar vindt plaats op drie opeenvolgende dagen en heeft het karakter van een werkcollege met een gezamenlijke lunch.

SYMPOSIUM
vrijdag 12 juli 2019 - zondag 14 juli 2019
11:00 tot 16:00
Maastricht
kosten : € 170 (inclusief lunches)

inschrijven

per e-mail
telefonisch: 043-3631331

organisatoren

Rubico - Filosofie en Cultuur

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Rubico - Filosofie en Cultuur.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.