Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Frans de Waal: Mama’s laatste omhelzing

Frans de Waal vertelt over de emotionele kanten van dierlijke én menselijke omgangsvormen.

Frans de Waal komt weer naar Rotterdam! Na zijn uitverkochte optreden in Arminius twee jaar geleden presenteert hij nu zijn nieuwste boek Mama’s laatste omhelzing. Hierin laat hij overtuigend zien dat er zoiets is als (zelf)bewustzijn en emoties bij dieren; hij interpreteert gezichtsuitdrukkingen en vertelt over de emotionele kanten van dierlijke én menselijke omgangsvormen. Apen hebben een ongelooflijke variatie aan uitdrukkingen: ze lachen als ze gekieteld worden, ze pruilen als ze teleurgesteld zijn en ze staren fronsend als ze boos zijn. Alle menselijk emoties zijn op een of andere manier terug te vinden in apen. Mensen hebben niet één orgaan dat dieren niet ook hebben, dus waarom zouden we aannemen dat wij als enige emoties kennen? Frans de Waal geeft een lezing en beantwoord vragen uit het publiek. Boekhandel Donner is aanwezig met een boekentafel en de Waal signeert na afloop.
 Vooraanstaand primatoloog en etholoog Frans de Waal is hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta en directeur van het Living Links Center van het Yerkes Primate Center. In 2007 plaatste Time Magazine hem in de Top 100 meest invloedrijke mensen ter wereld. Wereldberoemde boeken van hem zijn o.a. De bonobo en de tien geboden, Chimpanseepolitiek, De aap in ons, De aap en de filosoof en Een tijd voor empathie.


 

EVENEMENT
woensdag 12 juni 2019 - maandag 30 november -1
Rotterdam
kosten : €15,00/10,00

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 0104363800

organisatoren

Dit programma wordt georganiseerd door Arminius.

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Dit programma wordt georganiseerd door Arminius..

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.