Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Hoe hiphop taal verandert, met Latifah en Winne

Hoe vernieuwend zijn rappers in vergelijking met andere taalvernieuwers, zoals dichters of schrijvers?

Hiphop is met afstand de populairste muziekstroming voor jongeren. Hierin staat taal centraal: rappers sleutelen aan hun teksten, ze vervormen en vernieuwen de taal. Welke nieuwe woorden en uitdrukkingen heeft hiphop toegevoegd aan de Nederlandse taal? Waar halen rappers hun inspiratie vandaan voor hun teksten? Hoe vernieuwend zijn rappers in vergelijking met andere taalvernieuwers, zoals dichters of schrijvers? Latifah en Winne gaan in gesprek met taalwetenschappers. Gespreksleiding: Samantha Uittenbogaart.Met o.m.
– Latifah brak in 2015 door, onder meer met haar 101barz sessie waarmee ze bijna 3 miljoen views vergaarde. Onlangs werd het nummer Laag/Boven platina. Latifah komt uit Amsterdam Zuid-Oost.– Winne lekte in 2005 de track Top 3 MC en is sindsdien een vaste waarde in de Nederlandse rapscene. Hij heeft zijn roots in Rotterdam-West.
– Steven Gilbers is rapper en taalwetenschapper aan de Universiteit Groningen en promoveert op de Amerikaanse rapper Tupac Shakur.
– Ton van der Wouden, onderzoeker variatielinguïstiek Meertens Instituut, dat onderzoek doet naar de Nederlandse taal en cultuur


 

EVENEMENT
woensdag 17 april 2019 - maandag 30 november -1
Rotterdam
kosten : €7,50/5,00

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 0104363800

organisatoren

Dit Denkcafé is een co-productie met het festival Motel Mozaïque

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Dit Denkcafé is een co-productie met het festival Motel Mozaïque.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.