Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Masterclass Foucault – weekend 2

Voor wie de verdieping zoekt. De nieuwe vertaling van Foucaults klassieker 'de geschiedenis van de seksualiteit' is onlangs verschenen. De ISVW biedt onder bezielende leiding van prof. dr. Marli Huijer en dr. Henk Oosterling een unieke masterclass.

Foucault is wereldwijd een van de meest gelezen filosofen en hij is een schrijver voor wie het schrijven een denkoefening is, waarin je ook jezelf traint. En verandert. Al schrijvend of lezend kan het gebeuren dat je een andere verhouding tot je zelf krijgt, omdat alles op losse schroeven wordt gezet. Thema’s uit zijn werk spelen nog steeds een belangrijke rol in hedendaagse publieke discussies.  Dit in combinatie met de nieuwe vertaling van zijn boek 'de geschiedenis van de seksualiteit' is aanleiding voor de masterclass Foucault. 

De docenten veronderstellen geen filosofische vooropleiding of kennis van Foucaults werk. Van u wordt verwacht dat u zich gedegen inleest. In de les krijgt u dan voldoende aangereikt om met het gedachtegoed te werken op een niveau dat aansluit op uw eigen interesse en ervaring.

De masterclass wordt verzorgd door prof. Marli Huijer en prof. Henk Oosterling, beiden groot Foucault-kenner. In de masterclass wordt het gehele standaardwerk van Foucault bestudeerd.

CURSUS
zaterdag 23 maart 2019
Leusden
kosten : v.a. € 310,-

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 033 465 0700

organisatoren

ISVW

Meer informatie over dit evenement vindt u bij ISVW.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.