Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Socratisch gesprek - Verkrachting van Europa

Elke donderdagavond is er een verse Denkstof (filosofisch groepsgesprek) om de nieuwsgierigheid te voeden. Denk! En praat mee over tijdloze onderwerpen. Het onderwerp verschilt per week, dus je kunt zo aanschuiven en meedoen. Deze week: Europa!

Denkstof is geen lezing of cursus waarbij je alleen mag luisteren. Het is al helemaal geen debat waarbij het gelijk centraal staat. Nieuwe inzichten opdoen staat centraal. Na een korte introductie ga je onder begeleiding van filosoof Guido Bik met de groep gezamenlijk de diepte in. Je praat en denkt dus actief mee, zodat je niet alleen inzicht opdoet over het thema, maar ook zelf leert filosoferen.

Op Socratische wijze voeren we het gesprek. Belangrijke deugden daarbij zijn verwondering, twijfel, doorvragen en redenen geven. Je zult geprikkeld worden om een mening te onderbouwen, om echt te luisteren naar anderen en om relevante vragen te stellen. Zo ontstaan er open gesprekken waarin je met nieuwe perspectieven (ook op jezelf) wordt geconfronteerd. Daarna gaan we nog iets dieper: welke perspectieven en argumenten zijn beter te rechtvaardigen?

SYMPOSIUM
donderdag 28 februari 2019 - donderdag 28 februari 2019
19:00 tot 21:00
Utrecht
kosten : € 10,-

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 0614199136

organisatoren

Guido Bik | Filosofiepraktijk de Redenarij

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Guido Bik | Filosofiepraktijk de Redenarij.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.