Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Lezing 24 april: ‘Verdriet in onze maatschappij

Ik voel dus ik ben (Denken in de Driehoek) De reeks publiekslezingen Denken in de Driehoek heeft als jaarthema ‘Ik voel dus ik ben’. Deze lezingen liggen op het snijvlak van maatschappij, religie en cultuur.

24 april – ‘Verdriet in onze maatschappij’
Op woensdag 24 april spreken de theologen Margriet van der Kooi en Brenda Mathijssen in De Driehoek over het thema ‘Verdriet’. Verdriet mag er niet zijn, lijkt soms. Begraafplaatsen worden verhuld in het landschap, huilen doe je bij de therapeut en verzorgingshuizen bevinden zich aan de rand van de stad. Wat is verdriet, wat betekent verlies, en hoe ga je ermee om? Deze vragen zijn belangrijk en tegelijk soms toch onbespreekbaar in het persoonlijk leven. Praten over succes is toch veel leuker? Juist daarom: een avond over verdriet, verlies en rouw.

Margriet van der Kooi is bijna 40 jaar werkzaam als ziekenhuispastor, momenteel in het St.Antonius Ziekenhuis en het Daan Theeuwes Centrum in Woerden. Zij schreef o.m. Verdriet is een werkwoord en Het kleine meisje van de hoop. Samen met haar man Kees van der Kooi publiceerde zij Goed gereedschap is het halve werk - De urgentie van theologie in pastoraat en zielzorg. Margriet verzorgt lezingen over pastorale en ethische onderwerpen.
Brenda Mathijssen is universitair docent Psychologie, Cultuur en Religie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij doet onderzoek naar de menselijke omgang met de dood en naar religieuze en culturele diversiteit. Brenda schreef diverse boeken en artikelen over uitvaart- en rouwrituelen.

Denken in de Driehoek op woensdag 24 april 2019 om 20.00 uur in het Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, op loopafstand van Utrecht Centraal. Zaal open en koffie vanaf 19.30 uur. De discussie wordt om 21:30 uur afgerond. Daarna is gelegenheid om na te praten en de sprekers te ontmoeten.
Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig.
Facebook: DenkenInDeDriehoek
Email: DenkenInDeDriehoek@gmail.com
Algemene informatie: Telefoon: 030 2315018 (Bernd Wallet).

SYMPOSIUM
woensdag 24 april 2019 - woensdag 24 april 2019
19:00 tot 22:00
UTRECHT
kosten : €0,00

inschrijven

per e-mail
telefonisch: 0655265943

organisatoren

Oud-Katholieke Parochie van Utrecht

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Oud-Katholieke Parochie van Utrecht.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.