Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Publiekslezing 20 maart Angst in onze maatschappij

Ik voel dus ik ben De reeks publiekslezingen Denken in de Driehoek heeft als jaarthema ‘Ik voel dus ik ben’. Deze lezingen liggen op het snijvlak van maatschappij, religie en cultuur.

Woensdagavond 20 maart – ‘Angst in onze maatschappij’
Op woensdag 20 maart spreken de theologen Alain Verheij en Remco Robinson in De Driehoek over het thema ‘Angst’. Het is nog nooit zo veilig geweest in Nederland en toch is iedereen bang. Inspelen op angst is een heel handige truc van politici. Angst voor Europa, angst voor de Islam, angst voor de ouderdom, angst voor ziekte, en nog veel meer. Ik ben bang dus ik ben, is dat het nieuwe levensgevoel?

Alain Verheij is theoloog en succesvol schrijver. Zijn boek God en ik werd verkozen tot theologisch boek van het jaar 2018. Niet verbonden aan een kerk noemt hij zichzelf ‘loslopend theoloog’. Alain schrijft en spreekt op vele podia over de relatie tussen de bijbel en de actualiteit.
Remco Robinson is als docent en onderzoeker verbonden aan de Radboud Universiteit Nijmegen en als supervisor aan de Hogeschool Zeeland. Zijn huidige onderzoek omvat de kerk als lerende organisatie en de integrerende kracht van maaltijdrituelen. Tevens heeft hij een kerkelijke aanstelling als Oud-Katholiek pastor in Zeeland.

Denken in de Driehoek op woensdag 20 maart 2019 om 20.00 uur in het Congres- en vergadercentrum In de Driehoek, Willemsplantsoen 1c, op loopafstand van Utrecht Centraal.
Zaal open en koffie vanaf 19.30 uur.
De discussie wordt om 21:30 uur afgerond.
Daarna is gelegenheid om na te praten en de sprekers te ontmoeten.

Toegang gratis. Aanmelden is niet nodig.
Facebook: DenkenInDeDriehoek
Email: DenkenInDeDriehoek@gmail.com
Algemene informatie: Telefoon: 030 2315018 (Bernd Wallet).

SYMPOSIUM
woensdag 20 maart 2019 - woensdag 20 maart 2019
19:00 tot 22:00
UTRECHT
kosten : €0,00

inschrijven

per e-mail
telefonisch: 0655265943

organisatoren

Oud-Katholieke Parochie van Utrecht

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Oud-Katholieke Parochie van Utrecht.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.