Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Filmvertoning over Walter Benjamin

Op het filmfestival DOCfeed draait op zaterdag 23 februari om 13.00u de film: ''13, a ludodrama about Walter Benjamin''.

''13, a ludodrama about Walter Benjamin'' is een documentaire essay over de Duitse filosoof. De film is opgedeeld in 13 hoofdstukken die vertellen over Benjamin's jaren in ballingschap in Parijs tussen 1933 en 1940. Een film zonder interviews, voornamelijk geleid door Benjamin's gedachten en filosofische concepten in de vorm van vertelling en tekst in beeld. Het verhaal wordt op drie manieren aan het publiek verteld: scenes geschoten in modern Europa, archiefbeelden en door animaties.
Een erg bijzondere en mooie film die een inkijk geeft in het leven van Walter Benjamin en zijn belangrijkste filosofische concepten.

Regisseur: Carlos Ferrand
Speelduur: 78 minuten
Taal: Engels gesproken

EVENEMENT
zaterdag 23 februari 2019
Eindhoven
kosten : €8

organisatoren

DOCfeed

Meer informatie over dit evenement vindt u bij DOCfeed.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.