Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Natuurfilosoof Matthijs Schouten in ARTIS

Vanavond wisselen we van gedachten met filosoof, ecoloog en boeddhist Matthijs Schouten. Hoe zorgen we ervoor dat de balans in de natuur hersteld wordt? Wat leren andere culturen en religies ons over hoe we ons tot de natuur kunnen verhouden?

De mens ziet zichzelf graag als kroon op de schepping. Maar steeds meer wordt duidelijk dat wij de rest van de schepping ondermijnen: om onze manier van leven vol te houden, zouden we 3,6 aardes tot onze beschikking moeten hebben. Hoe zorgen we ervoor dat de balans in de natuur hersteld wordt? Wat leren andere culturen en religies ons over hoe we ons tot de natuur kunnen verhouden, ook binnen Nederland? En, hoe zorgen we dat we ons gedragen als onderdeel van de natuur in plaats van als heerser? 

Vanavond wisselen we van gedachten met filosoof, ecoloog en boeddhist Matthijs Schouten. Hij onderzoekt hoe mensen de natuur waarnemen. De natuur dient daarbij als spiegel van de mensheid.

SYMPOSIUM
donderdag 21 februari 2019 - donderdag 21 februari 2019
20:00 tot 21:00
Amsterdam
kosten : €15

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 09002784796

organisatoren

ARTIS

Meer informatie over dit evenement vindt u bij ARTIS.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.