Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Denken in tijden van versnelling

Denken in tijden van versnelling is een nieuwe cursus die net als de in 2018 gegeven zomerweek Vrijheid en democratie en de in 2017 gegeven summerschool Hoe vrij is de vrije markt? nieuw licht laat schijnen op de huidige neoliberale samenleving.

De politiek van onze eeuw koestert een heilig geloof in marktwerking. De vrije markt geeft ons de vrijheid, want ze biedt oneindige mogelijkheden tot ontplooiing. Toch worden de mensen daardoor gereduceerd tot ondernemers van hun eigen bestaan: het leven is als een bedrijf, soms succesvol, soms op de rand van faillissement. Hoe denken filosofen over dit mensbeeld?

De rode draad van deze zomerweek is het werk van de Duitse socioloog en filosoof Hartmut Rosa. Hij ontwerpt een theorie van de resonante samenleving. Prof. Laurens ten Kate geeft dagelijks een uitvoerige uitleg van deze theorie aan de hand van diverse boeken en artikelen van Rosa.

Docent: prof. Laurens ten Kate
 

CURSUS
maandag 15 juli 2019
Leusden
kosten : v.a. € 772,-

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 033 465 07 00

organisatoren

ISVW

Meer informatie over dit evenement vindt u bij ISVW.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.