Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Jonathan Livingston Zeemeeuw

Cursus van zes lessen over het beroemde boek van een (filosofische) meeuw, die meer wil in het leven.

Het boek Jonathan Livingston Seagull(1970) van de Amerikaanse schrijver Richard Bach (geb. 1936) was meteen een absolute bestseller. De jonge zeemeeuw Jonathan vindt het gewone meeuwenleven te beperkt. Hij streeft naar iets hogers in het leven – ook letterlijk, door zo hoog mogelijk en zo snel mogelijk te vliegen. De meeuwenkolonie stoot de nieuwlichter uit, hij moet het maar in zijn eentje zien te redden. Op zijn zoektocht ontdekt Jonathan nieuwe werelden. Ook leert hij de mystieke macht om te vliegen met de snelheid van de gedachte. Het boek werd in 1973 verfilmd door Hall Bartlett (1922-1993). Op de achtergrond spelen diverse filosofen een rol, zoals Plato, Ralph Waldo Emerson en Friedrich Nietzsche.

CURSUS
dinsdag 22 januari 2019 - dinsdag 26 februari 2019
19:00 tot 21:00
Maastricht
kosten : €120

inschrijven

per e-mail
telefonisch: 043-3631331

organisatoren

Rubico - Filosofie en Cultuuru

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Rubico - Filosofie en Cultuuru.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.