Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Filosofie in vogelvlucht

Overzichtscursus filosofie in 6 lessen.

Filosofie in vogelvlucht 
 
In zes hoorcolleges wordt de geschiedenis van de westerse filosofie, vanaf de oude Grieken tot heden, als 't ware in vogelvlucht besproken. De nadruk zal liggen op de grote lijnen die door de ontwikkelingsgang van het westerse denken lopen. Hierbij komen de volgende filosofen aan bod: Plato, Aristoteles, Descartes, Kant, Nietzsche en enkele 20ste-eeuwse filosofen, zoals Heidegger, Popper en Wittgenstein. De cursus kan dienen als eerste kennismaking met filosofie, voor meer gevorderden biedt ze gelegenheid kennis op te frissen.
 
Docent is de filosoof Robert Kragting. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk maken van het gedachtegoed van de grote denkers. 

CURSUS
woensdag 23 januari 2019 - woensdag 27 februari 2019
11:00 tot 13:00
Heerlen
kosten : €120

inschrijven

per e-mail
telefonisch: 043-3631331

organisatoren

Rubico - Filosofie en Cultuur

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Rubico - Filosofie en Cultuur.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.