Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Vogel Albatros

Friedrich Nietzsche als dichter? Filosoof Robert Kragting bepreekt een van Nietzsche's mooiste en meest veelzeggende gedichten.

In 1882 maakte de Duitse filosoof Friedrich Nietzsche (1844-1900) een reis met een vrachtschip van Genua naar Messina (Siciliësmiley for ;). Daar schreef hij zijn bundel filosofische gedichten Idyllen uit Messina. Als voorbeeld wordt tijdens de lezing Nietzsche’s gedicht Vogel Albatrosbesproken. Verrassend zijn de poëtische kracht en inhoud. Het gedicht is niet alleen mooi, maar bevat ook Nietzsche’s filosofie in een notendop.
 
Spreker is filosoof Robert Kragting. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk en beleefbaar maken van het gedachtegoed van de grote denkers. 

SYMPOSIUM
zondag 13 januari 2019 - zondag 13 januari 2019
14:00 tot 16:00
Maastricht
kosten : €8,5

inschrijven

per e-mail
telefonisch: 043-3631331

organisatoren

Rubico - Filosofie en Cultuur

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Rubico - Filosofie en Cultuur.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.