Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Het begin van de Westerse Ffilosofie

Filosoof Robert Kragting laat zien hoe filosofie begon bij de Grieken en de Romeinen.

Filosofie is niet meer weg te denken uit onze wereld. Het begon in het oude Griekenland met een explosie van nieuwe gedachten en ideeën. Later ging de filosofie door de veroveringen van de Romeinen ook deel uitmaken van het Latijnse taalgebied. In de lezing zal aan de hand van beeldmateriaal een schets gegeven worden van deze intrigerende beginfase. De Natuurfilosofen, de Sofisten, Sokrates, Plato en Aristoteles, de Hellenistische filosofie-scholen én de Romeinse filosofie, zullen allen de revue passeren. 
 
Spreker is filosoof Robert Kragting. Zijn aanpak kenmerkt zich door het toegankelijk en beleefbaar maken van het gedachtegoed van de grote denkers. 

SYMPOSIUM
dinsdag 8 januari 2019 - dinsdag 8 januari 2019
19:00 tot 21:00
Maastricht
kosten : €8,5

inschrijven

per e-mail
telefonisch: 043-3631331

organisatoren

Rubico - Filosofie en Cultuur

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Rubico - Filosofie en Cultuur.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.