Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Socratisch gesprek: dilemma's in de zorg (ethiek)

We zullen enkele praktische casussen behandelen waar verplegers, artsen en verzorgenden tegenaan lopen in de praktijk. Zie de link in de agenda op www.deredenarij.nl/denkstof voor de casussen.

Denkstof is geen lezing of cursus waarbij je enkel moet luisteren. Het is al helemaal geen debat waarbij het gelijk centraal staat. Nieuwe inzichten opdoen staat centraal. Na een korte introductie ga je onder begeleiding van filosoof Guido Bik met de groep gezamenlijk de diepte in. Je praat en denkt dus actief mee over het thema en leert tegelijkertijd om te filosoferen.

Op Socratische wijze voeren we het gesprek. Belangrijke deugden daarbij zijn verwondering, twijfel, doorvragen en redenen geven. Je zult geprikkeld worden om een mening te onderbouwen, om goed te luisteren naar anderen en om vragen te stellen. Zo ontstaan er open gesprekken waarin je met nieuwe perspectieven (ook op jezelf) wordt geconfronteerd. Daarna gaan we nog iets dieper: welke perspectieven en argumenten zijn beter te rechtvaardigen?

CURSUS
donderdag 13 december 2018 - donderdag 13 december 2018
19:00 tot 21:00
Utrecht
kosten : 10,-

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 0614199136

organisatoren

Filosofiepraktijk de Redenarij

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Filosofiepraktijk de Redenarij.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.