Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

De Tractatus van Wittgenstein

De stilte van het spreken. Over de betekenis van taal.

Zonder enige twijfel is de "Tractatus Logico-Philosophicus" van Wittgenstein één van de sleutelteksten van de filosofie van de twintigste eeuw. Hoewel vaak wordt beweerd dat de tekst een grote logische helderheid bezit, blijkt dit na lectuur niet echt het geval te zijn. De tekst plaatst voor grote raadsels. Dus hoe toegang te krijgen tot zo’n tekst? In de eerste plaats is het leven van de auteur, Ludwig Wittgenstein, belangrijk om de opzet van het werk te begrijpen.Vervolgens is het een kwestie van de goede strategie te vinden om de tekst te lijf te gaan. In de cursus bewandelen we beide sporen. De "tekstexegese" die we in de cursus ondernemen kan omschreven worden als een proeven en degusteren om te achterhalen wat de ingrediënten van de Tractatus zijn.

De cursus is een must voor iedereen die kennis wil maken met één van de meest baanbrekende werken uit de geschiedenis van de filosofie. Met Jean-Paul van Bendegem hebben we  bovendien een groot kenner van Wittgenstein en uitstekend docent in huis.

CURSUS
vrijdag 18 oktober 2019
Drongen
kosten : €425,-

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 0618482346

organisatoren

Centre Erasme

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Centre Erasme.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.