Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Proust lezen en begrijpen

Ontdek de filosofische thema’s in Proust’s À la recherche du temps perdu

De klassieker À la recherche du temps perdu staat vast nog op je lijstje. Maar ja, de serie bestaat uit maar liefst 7 delen die tezamen 3.000 pagina’s tellen. En dan lees je misschien ook nog wel over de vele betekenislagen heen die in het werk zitten verstopt. Daarom besteden we in Frankrijk een week lang aandacht aan de Recherche. Ontdek hoe Proust filosofische thema’s op een schitterende manier onder woorden heeft gebracht.

De Recherche is een must-read voor elke liefhebber van literatuur en/of filosofie. Deze week gaan we de Recherche lezen, bekijken (film) én bediscussiëren. Om te ontdekken wat wij van Proust kunnen leren. Ons doel is je te laten zien dat Proust een nieuw licht werpt op filosofische vraagstukken zoals de tijd, de wreedheid van de vergankelijkheid, de troost van de herinnering en de relatie tussen waarheid en verbeelding.

Filosofie en literatuur zijn een verrijkende combinatie. Om met de woorden van prof. dr. Donald Loose te spreken: “Grote literatuur zet op haar eigen wijze sporen uit naar filosofische ideeën en de zingeving van ons bestaan. Filosofische denkkaders verhelderen andersom de thematiek van de literaire verbeelding”. Filosoof Donald Loose is een groot kenner van Proust en westerse filosofie (met name Kant). Een erudiete leraar en zeer geschikte gids in deze week over filosofie en literatuur.

CURSUS
zondag 1 september 2019
saint-Etienne-des-Sorts
kosten : € 825 en 525,-

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 0618482346

organisatoren

Centre Erasme

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Centre Erasme.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.