Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Het is hier uitgestorven

de ecologische crisis in het mensentijdperk

In deze cursus gaan we kritisch nadenken over klimaatverandering en andere ecologische catastrofes die zich steeds duidelijker aan het aftekenen zijn. Met misschien wel als grootste catastrofe: extinctie. Een onderwerp dat René ten Bos bovenmatig boeit. Reden waarom hij niet alleen uitgestorven dieren op zijn armen heeft getatoeëerd, maar dat hij ook een boek over extinctie heeft geschreven dat binnenkort verschijnt. Wil je worden bijgepraat over de laatste stand van zaken in het ecologische vraagstuk? Dan is deze filosofiecursus echt iets voor jou.

De wereld kan wel een beetje filosofische reflectie over het ecologisch vraagstuk gebruiken. Met Trump in de VS die zich nergens iets van aan lijkt te trekken en vooruitgangsdenker Steven Pinker die meent dat het elke dag een beetje beter met ons gaat, zou je bijna vergeten dat we onze inspanningen moeten verdrievoudigen om de klimaatdoelstellingen uit Parijs te halen.

Maar wat moeten we dan doen om het tij te keren? Over deze prangende en veelal filosofische vraag zullen we ons in deze cursus buigen.

Onze leidsman is René ten Bos. Niet alleen een origineel en spraakmakend denker, ook een geweldig docent en onderhoudend verteller die dit zware onderwerp licht weet te brengen. Bovendien is René als geen ander thuis is in de discussies over het antropoceen en daarmee verbonden ecologische catastrofes. De cursus is een absolute must voor iedereen die zoekt naar bagage om zich goed te verhouden tot dé uitdaging van onze tijd.

CURSUS
zondag 11 augustus 2019
saint-Etienne-des-Sorts
kosten : € 825 en 525,-

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 0618482346

organisatoren

Centre Erasme

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Centre Erasme.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.