Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Heidegger

Wat het betekent om te zijn in de wereld.

De invloed van de filosofie van Martin Heidegger (1889 – 1976) kan nauwelijks worden overschat. Met zijn idee over existentialisme beïnvloedde hij Sartre en andere naoorlogse denkers. Heideggers opvattingen over kunst inspireerde bovendien talloze kunstenaars. En zijn technologie-kritiek is nog altijd een ijkpunt in academische en maatschappelijke discussies. Begrippen als nihilisme, zijn en existeren hebben hun weg gevonden in de populaire cultuur. Kortom, dit is een filosoof die je (beter) moet leren kennen!

In deze cursus duiken we in de filosofie van Heidegger en leren we hem te plaatsen in de geschiedenis van de filosofie. Dirk de Schutter neemt ons mee in Heideggers moeilijke, maar ook rijke teksten. Deze filosofiecursus is een must voor iedereen die eindelijk eens wil begrijpen waar het om draait in één van de meest originele en grootse filosofische projecten ooit.

Met Dirk de Schutter als docent hebben we een Heidegger kenner in huis die zijn gelijke niet kent in het Nederlands taalgebied. Dirk doceerde jarenlang over Heidegger en schreef talloze artikelen en boeken over hem en verwante denkers zoals Hannah Arendt. Dirk staat bovendien bekend als een gepassioneerde en bevlogen docent. Een meeslepende verteller die er in slaagt Heidegger begrijpelijk te maken voor leken. En spannend voor ingewijden.

CURSUS
zondag 28 juli 2019
saint-Etienne-des-Sorts
kosten : € 825 en 525,-

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 0618482346

organisatoren

Centre Erasme

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Centre Erasme.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.