Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Wie is er bang voor Simone de Beauvoir?

Vergeten filosofie in een belangrijk feministisch manifest.

De Tweede Sekse van Simone de Beauvoir (1949) staat bekend als een feministisch manifest. Het boek is nét iets te vaak samengevat in een handjevol citaten op spandoeken van boze vrouwen. Dat heeft het boek geen goed gedaan. En dat is jammer. Want De Tweede Sekse is een ongekend filosofisch en literair hoofdwerk van de 20e eeuw. In De Tweede Sekse laat Simone de Beauvoir zien dat zij de westerse filosofen, wetenschappers en literatuur heel goed heeft gelezen. En brengt zij de zorgvuldig verzwegen masculiniteit van het westerse denken aan het licht.

In de cursus bespreken we De Tweede Sekse vanuit deze achtergronden. We gaan het hebben over Hegels ‘heer-slaaf’-problematiek. Over seksualiteit en vrijheid. Over het existentialisme van Sartre en Beauvoir en over literatuurkritiek.

Onder leiding van Ruud Welten gaan we weer een prachtige week tegemoet met afwisselende werkvormen. Zo lezen we bijvoorbeeld gezamenlijk een toneelstuk van Beauvoir. In de sfeervolle setting van onze wijncave. Ruud is uitstekend thuis in de Franse filosofie. En kijkt alweer uit naar een week Centre Erasme. Om daar bezig te zijn met wat hij het liefste doet: filosofie. Deze toegewijde docent zal je ongetwijfeld inspireren.

CURSUS
zondag 21 juli 2019
saint-Etienne-des-Sorts
kosten : € 825 en 525,-

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 0618482346

organisatoren

Centre Erasme

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Centre Erasme.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.