Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Machiavelli

Politieke inzichten uit het oude Florence. Over noodzaak, deugd en fortuin.

Niccolò Machiavelli (1469-1527) heeft de reputatie een cynische machtsdenker te zijn. Dat dankt hij aan het kleine boekje “Il Principe”. Maar in zijn “Discorsi” zoekt de Florentijn naar de grondslagen van de vrije republiek. Hiertoe neemt hij het oude Rome, zoals beschreven door Livius en andere klassieke geschiedschrijvers, als inspiratiebron.

In dit weekend geeft Tinneke Beeckman een overzicht van Machiavelli’s uitdagende werk. Ze plaatst zijn hoofdwerken in de context van de Renaissance, en ze reconstrueert zijn belangrijkste politieke inzichten. Daarna onderzoekt ze de actualiteit van Machiavelli’s denken. Ze graaft niet alleen naar de politieke boodschappen. De belangrijkste begrippen – noodzaak, deugd en fortuin – vormen ook een boeiend beginpunt om over de “condition humaine” zelf na te denken. Machiavelli is dus niet alleen een geweldige politieke gids, hij heeft ook enkele levenslessen voor ons in petto.

CURSUS
vrijdag 8 februari 2019 - zondag 10 februari 2019
Drongen
kosten : €425,-

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 0618482346

organisatoren

Centre Erasme

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Centre Erasme.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.