Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Is Rusland te begrijpen? Met Pieter Waterdrinker

Probeert Rusland het Westen te destabiliseren? Hoe functioneert het land en hoe denken Russen?

Rusland, de oude vijand uit de koude oorlog, leek lange tijd opgenomen te zijn in een nieuwe wereldorde. Maar de laatste jaren lijkt ze  een steeds eigenzinniger, sinistere koers te varen: beïnvloeding van de Amerikaanse verkiezingen, annexatie van de Krim en de onvoorwaardelijke steun voor dictator Assad. En in Nederland zijn er berichten dat Russische trollen op sociale media de publieke opinie beïnvloeden. Probeert Rusland het Westen te destabiliseren? Hoe functioneert het land en hoe denken Russen?

Pieter Waterdrinker woont in Moskou en schreef een groot aantal artikelen en boeken over Rusland. Zijn in 2017 verschenen autobiografische roman Tsjaikovskistraat 40 werd een bestseller en hij was dit jaar te gast in het programma Zomergasten. Arend Jan Boekestijn is historicus en voormalig Tweede Kamerlid, columnist bij Elsevier en commentator bij diverse radio- en TV-programma’s.

Gespreksleiding: Lex Bohlmeier. DJ Okkie draait plaatjes tussen Oost en West.


 

EVENEMENT
zondag 16 december 2018 - maandag 30 november -1
Rotterdam
kosten : €6,00/3,00

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 0104363800

organisatoren

Dit Denkcafé wordt georganiseerd door Arminius.

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Dit Denkcafé wordt georganiseerd door Arminius..

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.