Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Privacyrede 2019: Virginia Eubanks

Op 16 januari verzorgt Virginia Eubanks de Privacyrede 2019. Virginia neemt je tijdens deze lezing mee in de wereld van automatische besluitvorming. Voor iedereen die wil weten welk algoritmisch oordeel ons te wachten staat én hoe we in verzet ko

Op steeds meer plekken zitten er geen mensen meer aan de knoppen. In welke wijken politiecontroles plaatsvinden, welke gezinnen financiële steun ontvangen, wie van fraude wordt verdacht; al deze keuzes worden automatisch gemaakt.

Dat gaat niet altijd goed. De negatieve gevolgen raken vooral mensen die lager op de economische en sociale ladder staan. Zorgt deze technologie voor een nieuwe tweedeling in de samenleving?

Virginia Eubanks (Associate Professor of Political Science, University at Albany) schrijft over nieuwe technologie en sociale rechtvaardigheid. Voor haar boek Automating Inequality onderzocht ze de verstrekkende gevolgen van data mining en voorspellende algoritmen op de working class van Amerika.

SYMPOSIUM
woensdag 16 januari 2019 - woensdag 16 januari 2019
20:00 tot 22:00
Utrecht
kosten : €7,50

organisatoren

SETUP, SURF en TivoliVredenburg

Meer informatie over dit evenement vindt u bij SETUP, SURF en TivoliVredenburg.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.