Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Donorwet en zelfbeschikking | Filosofiegesprek

Elke donderdagavond een verse Denkstof om je nieuwsgierigheid te voeden en je denken aan te scherpen. Dit zijn filosofiegesprekken met elke week een nieuw prikkelend onderwerp. Je kunt zo aanschuiven en meedoen ongeacht je ervaring of achtergrond.

Denkstof is geen lezing of cursus waarbij je enkel moet luisteren. Het is al helemaal geen debat waarbij het gelijk centraal staat. Nieuwe inzichten opdoen staat centraal. Na een korte introductie ga je onder begeleiding van filosoof Guido Bik met de groep gezamenlijk de diepte in. Je praat en denkt dus actief mee over het thema en leert tegelijkertijd om te filosoferen.

Op Socratische wijze voeren we het gesprek. Belangrijke deugden daarbij zijn verwondering, twijfel, doorvragen en redenen geven. Je zult geprikkeld worden om een mening te onderbouwen, om goed te luisteren naar anderen en om vragen te stellen. Zo ontstaan er open gesprekken waarin je met nieuwe perspectieven (ook op jezelf) wordt geconfronteerd. Daarna gaan we nog iets dieper: welke perspectieven en argumenten zijn beter te rechtvaardigen?

CURSUS
donderdag 22 november 2018 - donderdag 22 november 2018
19:00 tot 21:00
Utrecht
kosten : 10,-

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 06 141 991 36

organisatoren

Guido Bik

Meer informatie over dit evenement vindt u bij Guido Bik.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.