Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

De geest uit de fles

Hoe zijn we de mensen geworden die we zijn? Met een veelvoud aan beelden en een uitgekristalliseerde en beproefde verhaallijn leidt Ger Groot u door de wordingsgeschiedenis van de mens.

De dingen die wij rekenen tot onze onvervreemdbare menselijke identiteit hebben een lange en gecompliceerde geschiedenis. Deze ontwikkelingsgang gaan we na vanaf het begin van de moderniteit, dus ongeveer vanaf de zeventiende eeuw, met regelmatige uitstapjes naar de middeleeuwen en de oudheid. Daarbij zal het denken lang niet uitsluitend de vorm hebben van filosofie in de enge betekenis van het woord. Denkbeelden vinden we niet alleen terug in wijsgerige teksten, maar ook in muziek, toneel, film en zelfs graffiti op straat. Want filosofie is overal.

Docent: dr. Ger Groot.


 

CURSUS
maandag 18 februari 2019 - vrijdag 22 februari 2019
Leusden
kosten : v.a. € 806,- (incl. het boek De geest uit de fles)

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 033 465 07 00

organisatoren

ISVW

Meer informatie over dit evenement vindt u bij ISVW.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.