Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Basiscursus liefde en doodsdrift: Eros en Thanatos

‘Het deel van onszelf dat we kennen is maar de top van de ijsberg’Wat zijn de bronnen van geweld en destructie? En is de liefde een tegenkracht, zoals vaak wordt gedacht? Of is de liefde zelf een mogelijke bron van geweld? Wat drijft mensen tot goed en kwaad? In deze cursus gaan dr. Nelleke Nicolai, prof. Heleen Pott en prof. Christien Brinkgreve op zoek naar antwoorden op deze grote vragen. Ze putten hierbij uit de inzichten van de wetenschap – psychologie, psychiatrie, neurologie, sociologie – en de geschiedenis van de westerse wijsbegeerte. Docenten: dr. Nelleke Nicolai, prof. Heleen Pott en prof. Christien Brinkgreve  Gastsprekers: prof. Maarten van Buuren en Fons van Coillie. Deze interdisciplinaire basiscursus bestaat uit drie weekenden. De bijeenkomsten zijn ook los, per weekend te volgen. CURSUS zaterdag 10 november 2018 - zondag 13 januari 2019 Leusden kosten : v.a. € 937,- of v.a. € 303,- (los weekend)inschrijvenvia het web info@isvw.nl telefonisch: 0334650700organisatorenISVWMeer informatie over dit evenement vindt u bij ISVW.

Wat zijn de bronnen van geweld en destructie? En is de liefde een tegenkracht, zoals vaak wordt gedacht? Of is de liefde zelf een mogelijke bron van geweld? Wat drijft mensen tot goed en kwaad? In deze cursus gaan
dr. Nelleke Nicolai, prof. Heleen Pott en prof. Christien Brinkgreve op zoek naar antwoorden op deze grote vragen. Ze putten hierbij uit de inzichten van de wetenschap – psychologie, psychiatrie, neurologie, sociologie – en de geschiedenis van de westerse wijsbegeerte.

Docenten: dr. Nelleke Nicolai, prof. Heleen Pott en prof. Christien Brinkgreve 

Gastsprekers: prof. Maarten van Buuren en Fons van Coillie.

Deze interdisciplinaire basiscursus bestaat uit drie weekenden. De bijeenkomsten zijn ook los, per weekend te volgen.
 

CURSUS
zaterdag 10 november 2018 - zondag 13 januari 2019
Leusden
kosten : v.a. € 937,- of v.a. € 303,- (los weekend)

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 0334650700

organisatoren

ISVW

Meer informatie over dit evenement vindt u bij ISVW.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.