Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Er zit iets achter. over filosofie en kunst

‘Wat is de rol van je lichaam in de ervaring van het kunstwerk?’  Beeldende kunst geeft niet alleen iets te zien, maar bevat ook een visueel antwoord op filosofische vragen. De kracht van kunst blijkt als je stilstaat bij de verbeelding van het kwaad, het schone en het verhevene. Onder leiding van Arthur d’ Ansembourg maak je kennis met opvattingen van filosofen over schoonheid en kunst. Wat hebben zij daarover te zeggen, naar welke kunstwerken verwijzen zij en welke kunstenaars hebben zich door bepaalde filosofen laten inspireren? Je krijgt inzicht in de belangrijkste vragen van de esthetica en de kunstfilosofie.   Docent: Arthur d’ Ansembourg. CURSUS zondag 20 januari 2019 - zondag 19 mei 2019 Amsterdam kosten : v.a. € 540,- (vijf hele zondagen in Amsterdam incl. boek Er zit iets achter t.w.v. € 44,95)inschrijvenvia het web stage@isvw.nl telefonisch: 033 465 07 00organisatorenISVWMeer informatie over dit evenement vindt u bij ISVW.

    Beeldende kunst geeft niet alleen iets te zien, maar bevat ook een visueel antwoord op filosofische vragen. De kracht van kunst blijkt als je stilstaat bij de verbeelding van het kwaad, het schone en het verhevene. Onder leiding van Arthur d’ Ansembourg maak je kennis met opvattingen van filosofen over schoonheid en kunst. Wat hebben zij daarover te zeggen, naar welke kunstwerken verwijzen zij en welke kunstenaars hebben zich door bepaalde filosofen laten inspireren? Je krijgt inzicht in de belangrijkste vragen van de esthetica en de kunstfilosofie.
 
Docent: Arthur d’ Ansembourg.

CURSUS
zondag 20 januari 2019
Amsterdam
kosten : v.a. € 540,- (vijf hele zondagen in Amsterdam incl. boek Er zit iets achter t.w.v. € 44,95)

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 033 465 07 00

organisatoren

ISVW

Meer informatie over dit evenement vindt u bij ISVW.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.