Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Democratie voor dieren

‘ Hebben dieren belangen? Horen alle belangen In een democratie gewogen te worden?De grondwet stelt dat gelijke gevallen gelijk behandeld moeten worden.Wat als we dat principe nou eens zouden toepassen op dieren? Zou het gebroken been van de koe dan op dezelfde manier behandeld moeten worden als de beenfractuur bij de mens? En zouden dieren dan ook vertegenwoordigd moeten worden in onze rechtbanken en in onze politieke systemen? En hoe zit het eigenlijk met planten? Met dr. Erno Eskens denken we na over manieren om dieren en andere levende wezens een stem te geven in onze democratie. EVENEMENT zaterdag 22 december 2018 - zondag 23 december 2018 Leusden kosten : v.a. € 323,-inschrijvenvia het web info@isvw.nl telefonisch: 033 465 07 00organisatorenISVWMeer informatie over dit evenement vindt u bij ISVW.

De grondwet stelt dat gelijke gevallen gelijk behandeld moeten worden.
Wat als we dat principe nou eens zouden toepassen op dieren?
Zou het gebroken been van de koe dan op dezelfde manier behandeld moeten worden als de beenfractuur bij de mens?
En zouden dieren dan ook vertegenwoordigd moeten worden in onze rechtbanken en in onze politieke systemen? En hoe zit het eigenlijk met planten?

Met dr. Erno Eskens denken we na over manieren om dieren en andere levende wezens een stem te geven in onze democratie.

EVENEMENT
zaterdag 22 december 2018 - zondag 23 december 2018
Leusden
kosten : v.a. € 323,-

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 033 465 07 00

organisatoren

ISVW

Meer informatie over dit evenement vindt u bij ISVW.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.