Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

Proust toujours!

‘De ware ontwikkelingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar waarnemen met nieuwe ogen.’

Voor iedereen die niet is toegekomen aan het lezen van de Recherche, maar dat wel zou willen, is dit een geschikte cursus. Ook degenen die het wel gelukt is het werk van Proust, of delen ervan, te lezen, en daarover graag meer willen weten, zijn van harte welkom. Eigenlijk is deze cursus geschikt voor iedereen die de schoonheid van de eindigheid in het werk van Proust wil ervaren, of dat nu voor het eerst is of voor de duizendste keer opnieuw. Wat leer je? ‘De ware ontwikkelingsreis is geen speurtocht naar nieuwe landschappen, maar waarnemen met nieuwe ogen.’ Aan de hand van enige thema’s (muziek, emoties, tijd, humor) die in de hele Recherche aan de orde komen, gaan we passages uit het werk lezen en analyseren. Op den duur zullen de deelnemers niet alleen enige greep krijgen op het werk, maar ook anders naar de wereld kijken, en zelfs naar zichzelf. Prousts Op zoek naar de verloren tijd lezen is iets dat velen nog voor hun dood gedaan willen hebben. Nu een van de zeven delen, In de schaduw van meisjes in bloei, opnieuw in het Nederlands verschijnt, organiseert ISVW allerlei Proustactiviteiten. We trappen af met het weekend Proust toujours! met interactieve luister- en kijkcolleges, een vertaalwedstrijd met een leuke prijs en inleiding in de filosofie, de stijl en de humor van Proust. Voor wie: Dit weekend is voor iedereen die van Proust wil genieten, of zij nu alle zeven delen al drie keer gelezen hebben of er nog aan moeten beginnen. 

Docenten: Rokus Hofstede, Martin de Haan,
prof. Maarten van Buuren  dr. Sjef Houppermans,  
dr. Sabine van Wesemael, Joep van Brederode,
prof. Ieme van der Poel en prof. Frans Jacobs.


 

CURSUS
zaterdag 26 januari 2019 - zondag 27 januari 2019
Leusden
kosten : v.a. € 309,95

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 033 465 07 00

organisatoren

ISVW

Meer informatie over dit evenement vindt u bij ISVW.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.