Log in




Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement

PROUST LEZEN - IN DE SCHADUW VAN MEISJES IN BLOEI

´De herinneringen die we van elkaar hebben, zijn zelfs in de liefde niet hetzelfde.’

Als er één werk is dat je voor het eind van je leven nog gelezen moet hebben, dan is dat wel Op zoek naar de verloren tijd van de Franse auteur Marcel Proust (1871-1922). Altijd al een stille wens gehad om het te lezen, maar na tien bladzijden vastgelopen? Samen met hoogleraar Moderne Letterkunde Maarten van Buuren lezen en bespreken we In de schaduw van meisjes in bloei, één van de zeven delen van dit 3000 pagina’s tellende meesterwerk.

Naar aanleiding van het verschijnen van een nieuwe vertaling van In de schaduw van meisjes in bloei en de hernieuwde uitgave van de complete romancyclus Op zoek naar de verloren tijd, organiseert ISVW in ‘t land een cursus gewijd aan In de schaduw van meisjes in bloei. De deelnemers lezen in principe de nieuwe vertaling maar kunnen, als ze dat durven, ook de tekst in het Frans lezen.

In de schaduw van meisjes in bloei is een zelfstandige roman die gelezen kan worden zonder voorafgaande lectuur van andere delen. In de schaduw van meisjes in bloei neemt als Bildungsroman een aparte plaats in binnen het oeuvre van Proust. In deze roman beschrijft Proust de volwassenwording van zijn alter ego Marcel. De levenslessen spitsen zich toe op drie gebieden: literatuur, schilderkunst en liefde.

Docent: Prof. dr. Maarten van Buuren.


 

CURSUS
zondag 10 februari 2019
Amsterdam
kosten : €445,-

inschrijven

via het web
per e-mail
telefonisch: 033 465 07 00

organisatoren

ISVW

Meer informatie over dit evenement vindt u bij ISVW.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.